Nytt felt med hylleblomsttreer !

April 16, 2018

  

På Moland Gård i Bø i Telemark, har der sket et lite mirakel. I allefald i min verden!

 

Drømmen om en hylleblomstplantasje - å kunne gå mellom en skog av duftende blomster - har ligget der som et frø som måtte næres og ikke minst få lov å se dagens lys. Hyllest sine hylleblomstdrikk og sirup er blitt mottat godt og vel i marked, at tilgangen på råvarer måtte forbedres. 

 

Måten selve jordstykket på 7 mål, fandt veien til Hyllest er i sig selv en historie. Egentlig hadde jeg gitt opp på å finne småbruk i Midt- Telemark, og selvom jeg fikk mange gode tilbud og muligheter for å leige, var der ikke noe som klaffa helt. Jeg liker å følge magefølelsen, intuisjonen på slike store beslutninger. Det må føles rett, rett og slett !  Da Ingeborg Moland, foreslog sin egen jord - måtte dette undersøkes. Siden jeg bor rett bak åsen, tok jeg en dag på slagstøvler og vandret avsted for å se på jordet. Det første som mødte meg var en REGNBUE over Bø som ' selvfølgelig' endte på jordet ! E det mulig!! 

 

Jordet har vært dyrket økologisk i 20 år av Thorbjørn Lahus, som har hatt havre, grass om hverandre.

Jorden er mørk, fin og levende. Plassen er stille og solrik. Fredlig. Perfekt for hylleblomstene, og jeg håper de vil trives der i mange år fremover. Vi fik plantet ca 400 planter høsten 2017 og flere skal det bli 2018. Det er litt ulike sorter - mange stiklinger vi har laget selv fra tidligere øko-planter. 

 

 

Om du er i området, er du altid velkommen til å se på 'treerne' og sette deg i skogkanten å nyte roen der! 

 

Vår og sommer - kom å gjør din magi :)

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalgt innlegg

Hyllest til Jul !

January 15, 2018

1/1
Please reload

Siste innlegg

January 15, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Følg oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square

Produced by Illeris AS ©All rights reserved 2018 Hyllest