Bruksforslag

Her finner du gode forslag til hva du kan bruke sirupen til og hvordan du best serverer saften. Prøv deg fram! Om du kommer fram til noe godt, del det gjerne nederst på siden.

Hylleblomstsaft kan bli brukt til b.la. te, velkomstdrinker, saft, cocktails, desserter og enkelte middager. Våre produkter er i utgangspunktet en alkoholfri drikke, men passer svært godt sammen med enkelte drinker. Vi har ett veldig nisje produkt, som passer utmerket til f.eks. konfirmasjon eller bryllup.   

 

Lykke til med en unik smaksopplevelse!

Dronningkaken

Både til Dronning Sonjas jubelieum og til brylluppet i England har hylleblomst vært en ingrediens! 

Denne kaken er laget av konditor Tonje Holtungen og hun har brukt Hyllest siruppen til denne. Oppskriften er her: 

 

http://vielskerdeig.no/baker-og-konditorlandslagets-kake-til-h-m-dronning-sonjas-80-ars-jubileum

 

Du kan f.eks. kun lage hylleblomstmoussen og servere

med f.eks. friske jordbær eller bringebær. Lekkert !

En lekker lett dessert

Hylleblomst panna cotta

 

6 porsjoner

 

4 gelatinplater 

1,5 dl hylleblomstsirup

4 dl fløte

50 gr. sukker

1 tsk. revet usprøytet sitronskal

 

  • Legg gelatinplater i bløt

  • Ha de øvrige ingredienser i en gryte og varm opp. La det småkoke et par min. Ta den av varmen og tilsett gelatin.

  • Fordel i 6 mindre skåler og sett kaldt i min. 4 timer

  • Ved servering, dyp skåler i varmt vann og vend panna cotta ut på en tallerken.

  • Pynt med syrlig bær som f.eks. bringebær eller jordbær

En tvist på middagen

Meretes Gulerotstuing 

 

Velegnet som tilbehør til bla. stekt torsk, nøttesteik & viltkjøtt.  
 

2 sjallotløk

smør til steking

6 gulerøtter

1 dl fløte

1 dl hylleblomstsirup (smak til)

salt og pepper

 

  • Stek løk blank i en panne

  • Skjær gulerøtten i mindre biter og kok godt. Held fra vann

  • Bruk stavmikser til å mose gulerøtter og løk til en ensartet mos

  • Tilsett fløte og hylleblomstsirup

  • Smak til med salt, pepper og hylleblomst

  • Serveres varm 

Mere søtt

Hylleblomstkake

fra Gyldendals Bagebog 

av Sigrid Fugl og Anne Skovgaard Pederesen

 

500 gr marsipan

4 eggehviter

 

Krem:

4 eggeplommer

1,5 dl hylleblomstsirup

1 dl piskefløte

50 gr sukker

2 tsk maisstivelse, Maizena

1 tsk finrevet usprøytet sitronskal

100 gr. smør

 

Pynt:

jordbær eller bringebær

 

  • Del marsipanen i mindre biter og miks det med en blender.

  • Tilsett eggehviter en av gangen og kjør deigen til en ensartet masse.

  • Ta 3 stk bakepapir og tegn en sirkel på ca. 24 cm på hvert ark. Smør deien ut i sirklene

  • Bak bundene i ovnen på 175 grader i 10-12 min. ( en av gangen)

  • Avkjøl uten bakepapir på rist

  • Pisk eggeplommer, hyldeblomstsirup, fløte, sukker, maisstivelse og sitronskal sammen i en gryte.

  • Pisk godt mens det varmes opp og til kremen tykner. Ta gryten av varmen.

  • Del smøret i mindre biter og pisk dem inn i kremen. La kremen bli kald.

  • Legg bunn og krem lagvis med krem på øverste bund.

  • Pynt med bær & server!

En forfriskende drink

SommerFres 

 

6 deler whiskey

4 deler eplemost

3 deler sitronsaft

3 deler hylleblomstsaft/sirup (smak til)

Champagne / prosecco

Skiver av eple

 

  • Bland whiskey, eplemost, sitronsaft og hylleblomstsirup sammen med isterninger og ryst det godt sammen.

  • Fordel i champagneglass ca halvt parten og sped på med champagnen.

  • Pynt med eple og server !

Produced by Illeris AS ©All rights reserved 2018 Hyllest

  • Facebook
  • Instagram